כלכלת משפחה
אחת הבעיות הגדולות בישראל שעולות לכולנו על סדר היום, היא "יוקר המחיה", הבעיה שכל כך יקר לחיות בישראל. אפשר להשלים עם העובדה הזאת ולהמשיך להתבכיין על כמה קשה ולהישאר עם המצב הקיים, אפשר לנסות לעשות מחאות והפגנות המוניות להורדת מחירים, ואפשר להצטמצם ועברית צחה "להתכלב" (בינינו רבים לא מוכנים לוותר על רמת החיים הנוכחית תמרות שום דבר) יותר קל לעשות הפגנות מאשר להצטמצם, אפשר גם לא לעשות כלום ולהמתין לקריסה ולחובות שיגיעו ואפשר פשוט לשנות את המצב, לשנות את נקודת המבט שלכם ושפוט במקום לשנות את העולם תשנו בעצמכם כמה דברים פשוטים, מנסיון זה ישנה לך פלאים את אורח החיים.
רבים מכם יכולים להזדהות עם המצב שתיארתי לכם כי בשלב מסויים בחיים שלכם הייתם בעמדה הזאת, חלקכם התגבר והתקדם לשלב הבא וחלקכם נמצא במצב הזה, לצערי הרוב הגדול. בואו נבין קודם כל מה זה אומר כלכלת משפחה, כלכלת משפחה היא מכלול של הוצאות והכנסות של תא משפחתי המורכב מ-X נפשות המרכז לתוכו את כל הוצאות המחיה אל מול ההכנסות.
נשאלת השאלה מה היא כלכלת משפחה נכונה? איפה מתחילים? לאן רוצים להגיע? ואין ספור שאלות שעולות בראשכם עכשיו ויעלו במהך הדרך.
אלפא 360 ריכזה עבורכם מדריך בסיסי וחינמי לחלוטין שיעזור לכם להבין את הבסיס הכלכלי בכל תא משפחתי ואיך לעבוד עם כלים פרקטיים כדי ליצור שינוי מידי בגישה ובחשבון הבנק שלכם.
אז בואו נבין תחילה מה זאת התנהלות כלכלית נכונה, ההגדרה שלנו היא: רמת ההוצאות לא חורגת מרמת ההכנסות. זהו הבסיס להתנהלות נכונה, אפשר במצב כזה לאפשר לעצמכם כל שאתם חפצים בו כל עוד זה לא חורג ממסגרת ההכנסות שלכם.
יש מספר דרכים ליצור ואף לשמר את התהבנית הזו בכל תא משפחתי אבל כפי שאני מכיר מליווי של משפחות רבות, הקושי הראשוני הוא בתפיסה, "לוותר על הרגלים קיימים", "צורך לעשות שינוי" ולרבים יש פחד גדול משינויים, אז בנקודה הזאת אנשים רבים מוותרים על כניסה לתהליך, שלא
נדבר על זה שכולם רוצים הכל "כאן ועכשיו" ומחפשים איזה פתרון "קסם" במילים אחרות היו מעדיפים התקנת שבב ושיודע לחשב להם הכל אוטומטית ומסיר מהם הרגלים כאילו לא היו קיימים מעולם. אבל עד שהעולם יאפשר לנו התקנת שבבים בבני האדם שיכולים לשלוט לנו על המוח (לא נראה לי שזה בגדר מדע בדיוני) בינתיים נמשיך לעבוד על לשנות את עצמנו למצב הרצוי ולא למצוי.
אז יש כאמור את החלק המנטלי כמובן ויש את החלק הפרקטי, שבו אתם צריכים לארגן את הפעולות שלכם מחדש ולפעול על בסיס 3 שלבים פשוטים. שלב ראשון הוא שלב המודעות, קחו לעצמכם רגע ברצינות , עברו על כל ההוצאות וההכנסות שלכם (כולל קצבאות ילדים או קצבאות אחרות) בשלושת החודשים האחרונים לפחות (ככל שתיהיה לכם היסטוריה של הוצאות והכנסות תהיה יותר ודאות וכך יהיה יותר קל בעתיד תאמינו לי) שלב זה נקרא שיקוף, פשוט להתמודד עם ההוצאות השבועיות חודשיות ושנתיות פנים אל פנים.
אחרי שהבנתם מה אתם מוציאים ומכניסים חשוב שתגדירו לעצמכם תקציב, אחד כזה שתוכלו לעמוד בו ולהוכיח לעצמכם שאתם מצליחים ולפדבק אחד את השני על ההצלחות (החלק הכי חשוב בתהליך הוא לאסוף הצלחות ויש לי מאמר שלם על זה לקריאה לחצו כאן) והגדירו לכם שיטת תשלום אחת שנוחה לכם ותתעדו הכל, לדוגמא אם עד היום הייתה לכם שיטת קניה מעורבת מזומן ואשראי וללא מעקב, תצטרכו לרכז שיטה אחת ולשלוט בה, נניח אתם מסתדרים יופי עם מזומן, חשוב לבצע בקרה ומעקב אחר ההוצאות מאחר והן לא נרשמות בשום מקום כפי שעושה הכרטיס אשראי, השיטה המוכרת והכל כך יעילה היא "שיטת המעטפות" (תוכלו לקרוא על השיטה בהרחבה בלחיצה על הקישור) אחת ההמלצות שלי לבקרה ומעקב היא קבוצת וואצפ בין בני הזוג שלשם זורקים את כל ההוצאות כולל צילומי חשבוניות וכל הסכומים שהוצאתם כולל המסטיק עגול בקיוסק, כן כולל הכל!.